FAQ

Alle salmer bedømmes og kommenteres af de to store redaktionsgrupper. Du kan se, hvem der sidder i redaktionsgrupperne på undersiden ‘Om os’.
Salmerne (både tekst og melodi) bedømmes med et tal fra 1-10, og de salmer, der får et gennemsnit på 7,5 eller derover udstyres med en stjerne, der markerer, at salme hhv. melodi er anbefalet af redaktionsgruppen. De salmer, der får under 5 i bedømmelse, medages ikke i Salmedatabasen, medmindre de findes i DDS. Hvis dette er tilfældet, medtages salmen med en note om den ringe bedømmelse.
Før en salme bliver offentliggjort skal den have mindst 15 bedømmelser.

I maj 2016 besluttede vi at offentliggøre også en stor del af de mange hundreder salmer, der endnu ikke var bedømt og kommenteret af de mange redaktører.
Fremfor at lade disse ligge gemt ”passivt” i databasen og vente på bedømmelse, blev de hver især udstyret med gennemsnitsbedømmelsen (6,5 af 10), og de vil så løbende blive færdiggjort, idet man allerede nu kan have gavn og glæde af dem.

En række af Salmedatabasens muligheder er gratis at benytte: Man kan søge på salmer, man kan læse artikler og man kan benytte vores salmevalgsforslag ganske gratis.

Frem til september 2017 er det også gratis at se tekster og melodier, men derefter indføres af hensyn til rettigheder, afregning til kunstnerne og udgifter til fortsat drift en brugerbetaling.

Denne er foreløbigt sat til:

  • 240 kr. / år for private brugere
  • 900 kr. / år for et lille sogn eller pastorat.
  • 1400 kr. / år for et mellemstort sogn eller pastorat.
  • 1900 kr. / år for et stort sogn eller pastorat.

Se hvordan sognets størrelse defineres og opret jer som brugere her

 

Der er flere måder at søge salmer på i Salmedatabasen:

Den hurtige måde foregår fra forsiden, hvor du kan søge efter (fra venstre):

  • En pågældende dag i kirkeret. Du behøver ikke scrolle ned for at finde ‘din dag’, men kan blot begynde at skrive i tekstfeltet, så vil den ønskede søndag dukke op.
  • Et tema: Glæde, morgen, begravelse, nåde etc.
  • “Fritekst” – det magiske felt, hvor du kan søge f.eks. efter DDS-nummer, salmedigter eller enkelte ord i salmerne.

Man kan også klikke på ‘avanceret søgning‘, som vil føre dig til undersiden ‘Salmesøgning’. Her kan man (foruden de ovennævnte søgemuligheder) søge på en lang række parametre som årstal, kunstnere, antal vers etc.

Vær også opmærksom på vores salmeforslag, hvor du til den enkelte søn. og helligdag kan finde flere forskellige forslag til salmer. Denne underside er en særdeles populær indgang til salmerne i Salmedatabasen.

Alle kan søge i Salmedatabasen og på den måde finde frem til salmer.

Det er af rettighedshensyn imidlertid kun registrerede brugere, der kan få vist tekster og melodier.

Man kan blive bruger enten som:

  • Privat, betalende bruger
  • Ansat ved et sogn eller en organisation, der er tilmeldt og betalende