11. oktober 2019: Salmekonkurrence

Vi mangler gode påskesalmer til børn. Salmer der tager livtag med påskens drama og udfolder temaer som svigt, afmagt og død, opstandelse, liv og håb i børnehøjde. Derfor udskriver vi en salmekonkurrence i håb om at få nogle nye og forskellige bud på påskesalmer til børn. Den enkelte salme skal ikke nødvendigvis udfolde alle påskedagene, men kan fint lægge sig op ad f.eks. enten langfredag eller påskedag.

Vi mangler salmer til både de mindste og de største i aldersgruppen 3-12 år. Vi forventer ikke salmer, der kan rumme hele spekteret. Når man skriver salmer til børn, er det under alle omstændigheder godt at have blik for et enkelt sprog, gentagelser og sanselighed.

Tekst og gerne også melodi stiles til boernesalmer@salmedatabasen.dk senest søndag d. 19. januar 2020. Vindersalmen honoreres med en pengepræmie på 3000 kr. og uropføres til Folkekirkens Ungdomskors (FUK) Megastævne lørdag d. 21. marts i Vor Frelsers Kirke i Horsens.
Vindermelodien og andre af de indsendte salmer, som vi finder egnede, vil desuden blive udgivet på www.salmedatabasen.dk og lanceres til brug i alle landets kirker påsken 2020.

Salmekonkurrencen udskrives i et samarbejde mellem Folkekirkens Ungdomskor og Forum for Børnesalmer.