27. april 2017: Medvind og velvilje


27-04-2017

Det er en fest at lave Salmedatabase, når man møder så stor velvilje hele vejen rundt.

Vi er stadig i den utroligt privilegerede situation, at ikke en eneste salmedigter, komponist eller rettighedshaver har sagt nej til at være en del af Salmedatabasen.

Vi lever af mange menneskers ildhu og indsats, dels de mange redaktører, skribenter og medudviklere, men først og fremmest de salmedigtere og komponister, der stiller deres værker til rådighed.

Dertil kommer naturligvis de arvinger, hvis forfædre har bidraget til salmeskatten. For nogle måneder siden fik vi tilladelse til at optage Johannes Johansens salmer. I sidste måned fik vi tilladelse til at bruge Ole Sarvigs tekster, og i går kom tilladelsen til at bruge også tekster af K.L. Aastrup. Vi takker de respektive arvinger for deres imødekommenhed og vil naturligvis behandle værkerne med omsorg.

For tiden har vi desuden gang i konstruktive samtaler med Dansk Sang, med henblik på at kunne benytte også de salmer, som de har rettigheder til. Det ville give digital adgang til en række værker af bl.a. Lars Busk Sørensen og Willy Egmose samt et væld af salmer fra udgivelserne Salmer og Sange i Skole og Kirke I og II.

Og endelig, derude på jeres side at skærmen, kan vi konstatere, at der også dagligt kommer nye brugere til. Salmedatabasen er kommet godt i gang, men vi er langt fra færdige. Tak fordi I vil være med på vejen.

Venlig hilsen

Morten Skovsted
Salmedatabasen

 

Andre nyheder