6. december 2017: Ny søgemulighed og status på 2017


06-12-2017

Flere kirkesanger-brugere har ønsket, at man kunne søge direkte på salmenummer fra Den Danske Salmebog, og det er nu muligt. Brug Fritekst feltet på forsiden: Tast f.eks. 749 og du kommer straks til ‘I østen stiger solen op’.
Er der andet, I mangler eller savner, så vil vi meget gerne vide det. Send en mail til mail@syngnyt.dk

Frem mod afslutningen på den lange gratis prøveperiode har vi gjort status på projektet:

 • Salmedatabasen er udarbejdet 2014-2017 af mere end 100 ildsjæle: Over 50 medlemmer af de to store redaktionsgrupper (en for tekst og en for musik), der har afleveret mere end 14.000 bedømmelser for at sikre, at kun de bedste salmer er med. De har desuden skrevet flere tusinde kommentarer til salmerne og melodierne.
  Dertil har skribenter, programmører, nodeskrivere, musik-indspillere, lay-outere, redaktører, projektledere, brugere, salmedigtere, komponister og mange andre arbejdet med på den spændende sag.
 • Der er pr. 6. december 2017 offentliggjort 1103 samer. Vi har lagt yderligere 360 salmer ind i databasen, som vi de kommende måneder vil offentliggøre.
  Blandt de offentliggjorte salmer er 117 anbefalet af redaktionsgrupperne. Salmerne vises med de bedste bedømte først, og øverst på den store liste står Grundtvigs ’I al sin glans nu stråler solen’.
 • På hjemmesiden findes desuden et større antal artikler om salmestof og til hver søn- og helligdag er der flere forskellige salmevalgsforslag, bl.a. et af Holger Lissner.
 • Til februar er vi desuden færdige med en markant udvidelse: En underside med foreløbigt 150 af de bedste børnesalmer. Allerede nu har vi offentliggjort et mindre antal.
 • Salmedatabasen er realiseret med støtte fra Købmand Herman Sallings Fond, fem stiftsråd samt hele 177 menighedsråd.
 • Det er gratis at bruge Salmedatabasen resten af året, men fra januar indføres der abonnement, hvis man vil have adgang til tekster, noder og musik. Pris for private brugere: 240 kr. /år. For sogne: 900-1900 kr. /år.
  Der er altid 14 dages prøveperiode.

Andre nyheder